NS Bicycle and pedestrian tunnel, Alphen aan de Rijn

Jaar: 2010
Locatie: Alphen a/d Rijn
Architect: Arcadis
Opdrachtgever: MNO Vervat
Projecttype: architecture
Product: approx. 40,000 tiles, module size: 100 x 100 mm in 4 shades of green glaze and 20 m2 tiles with landscape decors in transfer technology in black on green glaze, frost, outdoor application, semi-manufactured semi-finished at Agrob Buchtal
Visual artist Sabine Zwikker was commissioned by the municipality of Alphen aan de Rijn to create a work for the new 'The Connection' bicycle tunnel to be built beneath the train station of Alphen aan de Rijn. She asked Koninklijke Tichelaar to transfer the images that refer to experiencing the landscape in a black and white train on tiles with the same tile in four colors of green around it. It was not easy to convey exactly the desired effect of the spherical images on the tiles, but the project was very well received by the artist and her client.
© 2018 Koninklijke Tichelaar BV | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
all rights reserved | terms and conditions | privacy policy | disclaimer | cookies | home